Irlantilainen Isänpäiväkakku
Irlantilainen isänpäiväkakku

KUVAUSTEKSTI

Valmistusaika: n. 45 min. + hyytymisaika 4-5h

Pohja:

n. 1oog K. Leivon Murotankoja

n.100g K. Leivon Kauralastuja

5 rkl voita

2 rkl voita

Täyte:

300g maustamatonta tuorejuustoa

2 keltuaista

1 1/2 dl sokeria

1 tl vanilijasokeria

3/4 dl  viskiä (tai konjakkia tai kahvilikööriä)

1 dl erittäin vahvaa kahvia

5 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa

2 valkuaista

Koristeluun:

Pandan valloittava valkoinen valkosuklaa

1. Hienonna keksit muruiksi ja lisää sulanut voi ja sokeri.

2. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan ( 22cm) sopiva pala. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

3. Paista 150C 10 min. Valmista täyte pohjan jäähtyessä.

4. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen

5. Sekoita vatkaimella juusto, sokeri, vaniljasokeri, keltuaiset ja viski.

6. Puserra liivatteet kuivaksi ja liota ne kuumaan kahviin. Anna jäähtyä hetki ja lisää juustoseokseen.

7. Vatkaa kerma ja valkuaiset vaahdoksi ja lisää juustoseokseen.

8. Anna täytteen hyytyä vähän aikaa ja kaada muropohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkapissa 4-5h.

9. Irrota kakun reunat, nosta vadille ja koristele

10. Koristelen omien mieltymysten mukaan… Kuvan kakku on koristeltu valkosuklaalla, joka on sulatettu, räiskitty voipaperinpäälle pellille ja laitettu jäätymään. Kovettunut suklaa on irroitettu paloina ja paineltu kakun reunalle.

Facebook Icon