Joulun Enkelten Kakku
Joulun enkelten kakku

JOULUN ENKELTEN KAKKU KAURALASTUISTA
Enkelten kakku on herkullinen ja raikas vaihtoehto suklaisille leivonnaisille. Kakun pohjana toimivat rapeat K. Leivon kauralastut. Pehmeä kinuskinen täyte vie kielen mennessään ja puolukat tuovat raikkauden muuten makeaan kakkuun. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Valmistusaika: n. 30min + hyytyminen min. 4h

Annosmäärä: n. 10 henk

Ainekset

Pohja:

300g K.Leivon kauralastuja

100 g sulatettua voita

Täyte:

5 liivatelehteä

2 rkl sitruuna- tai limemehua

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 dl kinuskikastiketta

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2dl Flora vispiä

2 dl puolukoita tai karpaloita, vadelmia ( voi myös laittaa enemmän oman maun mukaan)

 

Päälle:

1/2- 1dl kinuskikastiketta

marjoja

Valmistusohje

1. Sulata voi, murenna keksit ja sekoita ne keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle vuoan muotoinen leivinpaperi ja taputtele hellästi keksi-voiseos vuokaan.

2. Liota liivatelehtiä 5-10 min runsaassa kylmässä vedessä.

3. Sekoita kinuskikastike notkistetun tuorejuuston joukkoon ja mausta vaniljalla.

4. Vaahdota Flora Vispi ja lisää se tuorejuuston joukkoon.

5. Purista pehmenneet liivatteet vedestä ja liota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos tuorejuustovaahtoseokseen.

6. Lisää lopuksi jäiset marjat. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

7. Kumoa kakku niin että kaurakeksipuoli jää näkyviin ja koristele kinuskikastikkeella ja marjoilla.

Facebook Icon