Jaatekokakku Raj

MINTTUINEN JÄÄTELOKAKKU SUKLAAMUROISTA
Kesän viilentävän ja suussa sulavan herkun teet Leivon suklaamuroista! Tämä kakku katoaa pöydästä hetkessä ja maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Kakun voit tehdä jo pakastimeen vaikka pari päivää ennen. Kokeile ja hämmästy!

Valmistusaika: n. 30min + pakastus

Annosmäärä: 10 henk

Ainekset

Pohja:

400 g Leivon suklaamuroja

75 g Sulatettua voita

Täyte:

1 ltr Vaniljajäätelöä

1 pussi Pätkiksiä

1 ltr Minttujäätelöä

Kuorrute:

100g Maitosuklaata sulatettuna

Valmistusohje

1. Sulata voi, murenna keksit ja sekoita ne keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle vuoan muotoinen leivinpaperi ja taputtele hellästi keksi-voiseos vuokaan.

2. Aloita kasaamalla vaniljajäätelöä vuuan pohjalle. Leikkaa n. 2cm vahvuisia paloja ja täytä reunat pienemmillä paloilla. Jäätelön muotoileminen on helpompaa, kun jäätelö ehtii hivenen sulamaan.

3. Pilko pätkikset pieniksi paloiksi ja levitä ne tasaisesti vaniljajäätelön päälle.

4. Levitä minttujäätelö viimeisenä kerroksena samalla tavalla kuin vaniljajäätelökin.

5. Laita vuoka pakkaseen. Jäätelökakun voi tehdä vaikka edellisenäkin päivänä, mutta yksikin tunti pakkasessa riittää.

6. Sulata maitosuklaa kattilassa ja tee siitä raitoja kakun päälle juuri ennen tarjoilua! Helppoa ja niin herkullista!

Facebook Icon