Muroinen Suklaasalami

SUKLAASALAMI MUROTANGOSTA

Tämä ei ehkä ole kahvipöydän kaunistus, mutta sitäkin herkullisempi ja ennenkaikkea helppo. Suklaasalami… tuttavallisemmin suklaapötkö syntyy hetkessä ja sopii loistavasti pikkujoulutarjottavaksi.

Valmistusaika: n. 20 min + 2 h jähmettyminen

Annosmäärä: n. 12 palaa

Ainekset

2 dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita

1/2 dl konjakkia tai amarettoa

3 rkl fariinisokeria

250 g tummaa suklaata

6 kpl K. Leivon murotankoa

1/2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

1/2 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna

Koristeluun tomusokeria

Valmistusohje

1. Mittaa karpalot, konjakki ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä!

2. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä!

3. Siivilöi karpaloseos.

4. Yhdistä suklaasulaan karpaloseos, pähkinät ja murskatut keksit.

5. Muotoile massa pötköksi, kääri tiukasti folioon tai kelmuun. Laita viileään muutamaksi tunniksi.

6. Pyörittele pötkö tomusokerissa ja leikkaa haluamiasi viipaleita! Nauti!!

Facebook Icon