Runebergin Torttu

RUNEBERGIN TORTUT PIPARIMURUILLA
Herkkuakin herkummat Runebergin tortut maustat K. Leivon pipareilla. Tähän reseptiin voit käyttää pussin pohjalle jääneet muruset ja on muuten maku kohillaan! Hyvää Runebergin päivää!

Annosmäärä: 10 kpl

Ainekset

Taikina:

150 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

2 munaa

1 1/2 vehnäjauhoja

1 dl kuorettomia manteleita jauhettuna

1 1/2 dl K. Leivon piparimuruja

1 2/2 tl leivinjauhetta

1 dl kevytkermaa tai maitoa

Kostutusliemi:

1/2 dl rommia tai punssia

1/2 dl vettä

2 rkl fariinisokeria

Kuorrute:

vadelmamarmeladia

sokerikuorrutetta

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen.

3. Lisää kuivat aineet joukkoon ja lopuksi kerma nopeasti sekoittaen.

5. Nostele torttutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla 200- asteella n. 20-25 min.

6. Mittaa kostutusliemen ainekset kattilaan ja kuumenna. Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle ja anna maustua. Sitten vain nauttimaan!

Facebook Icon