Talvinen Herkkupulla Sitruunamurosta1

TALVINEN HERKKUPULLA SITRUUNAMUROLLA

Herkkupulla isolla HOOLLA! Ihana, sitruunainen, pehmeä, rapea ja suussasulava pulla, jossa jo pieni aavistus kevättä! Tähän herkkuun tuot jujun K. Leivon sitruunamurolla.

Annosmäärä: 3-4 peltiä

Ainekset

Taikina:

1/2 l maitoa

2 kananmunaa

2,5 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

2 pss kuivahiivaa

12-15 dl vehnäjauhoja

200g voita

Täyte:

Voikreemi

1-2 rkl sitruunamehua

3 sitruunan kuori raastettuna

400g voita

6 dl tomusokeria

2 vaniljatangon siemenet

lisäksi n. 300g K. Leivon Sitruunamuroja murustettuna

Päälle:

K. Leivon Sitruunamuroja murustettuna

Kuorrute:

tomusokeria

sitruunamehua

Valmistusohje

1. Sekoita kädenlämpöisen maidon joukkoon suola, sokeri ja kardemumma.

2. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen.

3. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä. .

4. Valmista kreemi sillä aikaa, kun taikina kohoaa.

5. Sotke kaikki ainekset suoraan huoneenlämpöiseen voihin. Sitruunamehua voi laittaa oman maun mukaan.

6. Kaulitse taikina levyksi, levitä kreemi levylle ja murustele sitruunamuroja oman mielen mukaisesti.

7. Rullaa taikina pitkoksi ja leikkaa paloja. Muotoile pullat huluamallasi tavalla ja murustele päälle sitruunamuroja.

8. Paista uunissa 225 C° 10-15 min.

9. Anna pullien jäähtyä hetki ja koristele tomusokeri-sitruunamehu tahnalla.

Facebook Icon